Lang parkeren op Schiphol

Het bekendste vliegveld van Nederland is toch wel Schiphol en vandaar dat veel mensen de vliegtuigen daar als vervoer gebruiken om in het buitenland te komen. Veel mensen wonen echter niet even om de hoek van het vliegveld en hebben daarom eerst nog een (lange) autoreis voor de boeg.

Als ze dan eenmaal op het vliegveld zijn moeten ze uiteraard wel hun auto ergens kwijt kunnen, voor hoe lang dan ook. Een paar uur, een paar dagen, maar ook weken lang moeten er auto’s goed bewaard kunnen blijven op het vliegveld. Vooral als je voor een lange tijd op vakantie gaat kan het best spannend zijn om je auto achter te laten. Daarom wordt er in dit artikel uitgelegd hoe het nou precies zit als je voor een lange tijd op vakantie gaat en je auto dient te parkeren.

lang parkeren op SchipholHet parkeren voor een lange vakantie werkt eigenlijk niet anders dan het parkeren voor een korte vakantie. Je rijdt je auto naar de parkeerplaats en daar aangekomen ga je door een video straat waar je auto zo goed mogelijk geobserveerd wordt door camera’s zodat je de staat van je auto nog weet als je terug bent gekomen en kan checken of er echt niks gebeurd is met je auto. Als je voor deze optie kiest, kan de auto door een medewerker geparkeerd worden en wordt met een gps bijgehouden waar hij gereden heeft en zijn snelheid.

Een klein verschil met parkeren voor een kortere periode is dat je voor minimaal 3 dagen moet parkeren. In principe maakt dit voor u niks uit, alleen is het handig dat er een onderscheid is in wie langer blijft en wie korter blijft. Wat bij zowel bij een korte als een lange periode van parkeren niet hoeft is online reserveren. U kunt dus gewoon naar Schiphol rijden en daar alles regelen, of lang parkeren via Schiphol.nu.

Er zit hier wel een klein nadeel aan: het kost namelijk meer. Over prijs gesproken: er is ook nog een verschil tussen binnen of buiten parkeren. Aangezien binnen parkeren voor veel mensen vertrouwelijker is, is dit duurder. In een garage parkeren kost €82,50 en dit verandert niet al heeft u niet gereserveerd. Wanneer u buiten op het terrein parkeert kost het €62,50 en wordt dit opgehoogd tot €72,50 al heeft u niet gereserveerd. Hier kunt u dus uw eigen keuze inmaken wat u wilt en ook kunt u bepaalde services erbij kopen zoals het wassen van de auto, maar dit verhoogt uiteraard wel de prijs.

Ook het zogenaamde Valet parking valt eigenlijk onder een langer parkeerverblijf. Ook hierbij moet er namelijk voor minimaal 3 dagen geparkeerd worden. Het verschil tussen normaal en Valet parking is dat bij Valet parking een medewerker de auto voor u parkeert. Het is echter wel zo dat hierbij online gereserveerd moet worden, dus houdt hier rekening mee al wilt u voor Valet parking kiezen.

Hopelijk bent u nu genoeg ingelicht over langer parkeren op Schiphol. Mocht u toch nog op zoek zijn naar meer informatie dan kunt u altijd rondkijken op internet en anders kunt u ook nog recensies lezen of andere websites raadplegen.